fbpx

 

Sredinom decembra predstavnici Nevladine organizacije Juventas i Crnogorskog Telekoma posjetili su Dječji dom „Mladost“, Bijela. Cilj posjete je uručivanje 10 pametnih telefona, koji će štićenicima zasigurno olakšati da na adekvatan način prete nastavu koja se poslednjih mjeseci odvija na onlajn platformama.

Pored toga, Telekom je obezbijedio i 10 besplatnih TVzaSVE servise sa neophodnom opremom kako bi štićenici koji prate nastavu i putem televizije imali pristum programima na kojima se nastava prikazuje.

Misiji projekta „Podrška u učenju djeci koja su pod institucionalnom zaštitom“, koji implementira NVO Juventas u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori,  pridružio se i Crnogorski Telekom a sve sa ciljem pružanje podrške djeci  u savladavanju školskog programa.

 „Smatramo da je obrazovanje djece ključno za njihov cjelokupan razvoj, ali i izlazak iz siromaštva, te prenošenja istog sa generacije na generaciju. Zbog toga, ovakvi vidovi podrške treba da budu kontinuirana praksa u zadovoljenju dječjih potreba“, kazala je Nina Šćepanović, koordinatorka na ovom projektu Juventasa.

Iz Telekoma ističu da je značaj digitalne inkluzije postao posebno očigledan prelaskom na nove načine učenja kroz digitalne platforme u obrazovanju.

„Od početka epidemije u Telekomu zajedno sa partnerima radimo na tome da djeci iz cijele Crne Gore, koja odrastaju i školuju se u uslovima težim od uobičajenih, pružimo priliku da u potpunosti iskoriste mogućnosti digitalnog doba. Društvena inkluzija za nas podrazumijeva digitalnu inkluziju, i uvjereni smo da se samo na taj način može izgraditi most iznad digitalnog i društvenog jaza“, kazao je PR Telekoma, Matija Otašević

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me