fbpx

 

Dječji dom “Mladost”, posjetili su  predstavnici Islamskog kulturnog centra iz Bara.
Delegacija se sastojala od direktora i glavnog imama Islamskog kulturnog centra u Baru mr. Muidina ef. Milaimija, predsjednika odbora MIZ Bar Nedžiba Ibrišimovića, potpresjednik MIZ Kambera Karađuzovića i vaspitačica prof. Nermine Nikezić-Pašanbegović i prof. Erjete Aljošević .

Cilj posjete ovoj ustanovi je bio dvojak. Prvi je urućivanje  sredstava koja su  prikupljena putem akcije „Dijelimo sa vama radost našeg praznika“ dok je drugi cilj bio razgovor o  međusobnoj  saradnji za buduće projekte i akcije.
Akcija „Dijelimo sa vama radost našeg praznika“ je trajala  10 dana a sve sa željom  da se prikupi određen iznos sredstava za kupovinu slatkiša  štićenicima Dječjeg doma povodom nastupajućeg islamskog praznika Bajrama.

Akcija je bila jako uspješna i  tim putem je prikupljeno  1.000 eura, tako da su predstvanici Islamske zajednice, novac pored slatkiša preusmjerili i na kupovinu stvari za svakodnevne potrebe djece, kao što su  higjenska sredstva, posteljine, pidžame, veš i ostalo.
Prilikom kupovine naišli su  na divan prijem kod prodavača tako da su naši donatori  pored utrošenih 1.000 eura dobili donacije robe u vrijednosti od 550 eura. A donirali su trgovci sa pijace u Opštini Tuzi, dok su menadžeri HDL Laković i i Cosmetic market iz Bara odobrili popuste na robu kupljenu kod njih.

Sama akcija nije bazirana isključivo na poklonima već se željela poslati poruka podrška djeci ove ustanove  putem  crteža i poruka od strane mekteblija.
Takođe glavni imam je iskoristio priliku da prilikom obilaska razgovara sa jednom grupom djece i sasluša njihova mišljenja.

“Zahvaljujemo svima koju su učinili da ova naizgled mala akcija poprimi bolje i veće dimenzije, a to su rukovodstvo IKC-a Bar, vaspitačice koje su posjetile ustanovu kao i one koje su učestvovale u prikupljanju sredstava i pakovanju, roditeljima, trgovcima, firmama kao i rukovodstvo Dječjeg doma u Bijeloj koji su nas srdačno dočekali i prihvatili našu buduću saradnju.”, kazali su predstavnici Islamskog centra.

Cilj naše akcije je bio stvarati prijateljstvo poklanjanjem, jer Bajram je praznik radosti i poklanjanja pogotovo za djecu. Stoga je naš moto među djecom bio „Nema ništa bolje od prijateljstva osim kad se prijateljstvo zasladi sa čokoladom“ .
Bidimo humani, udjeljujmo koliko smo u mogućnosti i podstičimo naše najmlađe da odrastaju u tom duhu.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me