fbpx

 

17 godina kontinuiranog rada na polju filantropije NVO „Nacionalni osmijeh Crne Gore“ i NVO „SSEF“ zaokružili su 03.07.2021. godine, finalnim događajem projekta „Njihov osmijeh vrijedi više“. Najveća omladinska humanitarna akcija u regionu „Njihov osmijeh vrijedi više“ posvećena je štićenicima Doma „Mladost“, a svake godine okuplja preko 200 dobrovoljnih aktivista.

Koncept akcije je izuzetno kompleksan, ali uigrani tim je i ovog puta uspio da svih 95 štićenika (koliko trenutno broji Dom „Mladost“) obraduje jednoobraznim poklon paketima koji su sadržali nove patike, trenerke, farmerke, majice, veš, školski pribor, sredstva za higijenu, igračke i knjige, a sve prilagođeno uzrastu i polu svakog djeteta pojedinačno.

Ova akcija se tradicionalno sprovodi u aprilu, a ove godine je pomjerena usljed situacije izazvane virusom Covid-19 i uz efikasne mjere zaštite u cjelosti ispunila očekivanja kako organizatora, tako i samih štićenika i Uprave Doma. I pored činjenice da je ove godine izostao hepening kada se uručivanje poklona mališanima organizuje uz cjelodnevni zabavno edukativni program i posjetu javnih ličnosti iz zemlje i regiona (pjevači, glumci, sportisti...), 50 najvrijednijih volontera dobilo je priliku da štićenicima uruči poklone i provede dan sa njima.

Organizatori su najavili da će ovaj događaj, koji djeca u Domu nazivaju „najljepši dan u godini“, sljedeće godine, kada se obilježava punoljetstvo projekta „Njihov osmijeh vrijedi više“ biti kruna rada i da će se potruditi da svima ostane među najmilijim sjećanjima.

Na sastanku, kojem su 03.07. prisustvovale vd direktorice Doma „Mladost“ Vesna Zlatković, idejni tvorac najvećeg omladinskog humanitarnog projekta u regionu, Snežana Ivanović i predstavnica NVU „Nacionalni osmijeh Crne Gore“ Maša Mugoša, najavljena su dalja djelovanja i projekti usmjereni na djecu koja nakon punoljedstva napuštaju instituciju Dječiji dom „Mladost“ i u Crnoj Gori započinju život odraslih.

 

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me