fbpx

 

Pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američki Država u Crnoj Gori, a u realizaciji Nevladinog udruženja ARS-INDUSTRIA iz Podgorice, za vikend  (25.09. i 26.09.)  u Dječjem domu “Mladost”, Bijela  realizovan je niz umjetničkih i psiholoških radionica.
Kroz aktivno i pasivno učenje čiju je polaznu osnovu u psihološkom segmentu ovog puta činila bajka „Čarobnjakov učenik“, na radionicama muzike, glume i vajanja radilo se nadalje na pospješivanju kreativnosti kod djece, potom na izgradnji socijalnih, emocionalnih i psiho-fizičkih sposobnosti i vještina, te na formiranju i postizanju što snažnijeg identiteta.

U segmentu „Susret s umjetnikom“ djeci se predstavila harmonikašica Bosiljka Kulišić-Čavić, dok su predavanja ovog vikenda bila fokusirana na čuvenog američkog dirigenta Leonarda Berštajna i našu dirigentkinju Darinku Matić-Marović, kao i na simfonijski orkestar i hor.

Misija ove Nevladine organizacije je kreiranje inovativnih oblika umjetničkog stvaralaštva i obrazovnih projekata u umjetnosti, i upravo su započeli sa implemantiranjem  projekata  pod nazivom “Bajkoviti svijet umjetnosti”.
Ideja ovog projkata je da se djeci ponudi sadržaj koji se razlikuje od ustanovljenog školskog Sistema, da se upoznaju s različitim vrstama umjetnosti, te da kroz muziku, slikanje, vajanje, glumu i pokret što neposrednije pronađu i ispolje svoj kreativni agens.
Segment projekta tokom narednog perioda biće i posjete ustanovama kulture u Podgorici (pozorište i baletske predstave, koncerti , izložbe), a u cilju involviranja djece u kulturni život glavnog grada.
Po okončanju projekta, na završnoj ceremoniji koja će okupiti djecu iz Dječjeg doma u Bijeloj, predstavnike Ambasade SAD-a u Podgorici I članove Ansambla ARS – INDUSTRIA biće predstavljeni rezultati rada.

 

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me